“Laat voedsel uw medicijn zijn”


– Hippocrates –

Opleidingen/ bijscholing:

  • Medische Basiskennis, 2020
  • Webinar ‘D3 & K2 en Corona: nieuwste wetenschappelijke inzichten’, 2020
  • Webinar ‘Evolutionaire lessen over onze huidige leefstijl’, 2020
  • Vitaminecoach OPFG, 2020
  • Yin Yoga docentenopleiding module 2, 2016
  • Yin Yoga docentenopleiding module 1, 2016
  • Opleiding Ayurveda, 2016
  • Docentenopleiding Poweryoga, 2013
  • Vooropleiding Power/ Easy flow Yoga, 2012
  • Diverse trainingen en webinars


Even voorstellen

Ik ben Sandra (1971) en ik heb een enorme liefde voor gezond eten, yoga en adem. Dit is begonnen door mijn eigen zoektocht naar meer energie en ontspanning.

 

 

Deze zoektocht is begonnen na mijn diagnose ‘trage schildklier’. Ik was begin 20 en dacht toen ik medicijnen kreeg dat ik weer ‘als nieuw’ zou zijn. Helaas, ik bleef klachten houden zoals, droge huid, vermoeidheid en kouwelijkheid.  Ik wilde me daar niet bij neerleggen en ben blijven zoeken naar mogelijkheden.

 

 

Ik merkte dat yoga veel goed deed en ben me daar in gaan scholen en les gaan geven. Mijn eerste opleiding was voor docente Poweryoga. Ik voelde me daar prima bij, lekker bezig waardoor het stiller werd in mijn hoofd en ik werd ook nog sterker. Niet te zweverig zou ik toen gezegd hebben, dat paste prima bij mij. Ik heb vier jaar lessen gegeven aan groepen en wilde mezelf toen opnieuw uitdagen. Ook eerlijk gezegd wel omdat poweryoga me te zwaar begon te worden. Ik kreeg gewrichts- en spierklachten. Het werd de opleiding voor Yin Yoga docente, helemaal het andere uiterste van het ‘yoga-spectrum’. Stil in een houding voor langere tijd en dan toch je hoofd stil zien te krijgen. Ik kwam mezelf meer tegen dan bij de poweryoga ;).

 

 

Ook in yin heb ik meerdere jaren lessen gegeven aan groepen. Eerst mijn eigen groep en later op invalbasis. In de groepen miste ik de verdieping. De mensen in de lessen kon ik verder helpen maar een uur in een groep gaf niet de ruimte om dieper op vragen in te gaan. Ik wilde hier meer mee kunnen doen. Vandaar de keuze voor individuele yogabegeleiding.

Ondanks dat yoga me heel veel goed heeft gedaan (en nog doet), bleek het niet de oplossing voor al mijn fysieke uitdagingen. Voeding dat moest toch ook een belangrijke rol spelen. Van vegetarisch, via glutenvrij en suikervrij  en weer terug. De oplossing zat er nog niet bij. Inmiddels weet ik dat elk lichaam anders is en ik mezelf wel wat tekort had gedaan met sommige van deze aanpassingen.

 

 

Ik ben opleidingen gaan volgen op het gebied van ayurveda en orthomoleculaire voedingsleer. Er is een wereld voor me open gegaan. Wat bijzonder, en eigenlijk ook weer zo logisch, hoe een en ander met elkaar in verbinding staat: voeding, vitamines, mineralen, hormonen, spijsvertering. Door dit te doorgronden en hiermee te puzzelen kan ik ook anderen met mijn kennis en ervaring begeleiden.

 

 

Naast Grapefood breng ik graag tijd door met mijn dochters en mijn partner, onze hond en mijn fotocamera. Ook werk ik als adviseur in de ouderenzorg.

 

 

Mocht je vrijblijvend kennis willen maken, neem gerust contact met me op! Hopelijk tot snel.