Vitaliteitscheck

Het controleren van jouw lichaamssamenstelling kan er, samen met bloeddruk en hartslag, voor zorgen dat je een beter inzicht krijgt in de gezondheid van uw hart en vaten. Zelfs wanneer met een gewicht en BMI die binnen de normale waarden vallen, is het mogelijk eenzelfde gezondheidsrisico te lopen. Dit risico kan in kaart worden gebracht met het meten van jouw lichaamsvetpercentage en visceraalvetniveau. Wanneer deze te hoog zijn is er sprake van een risico. Dit risico is heel goed te verlagen met het aanpassen van leefstijl en voeding.

Deze indicatoren worden bij de vitaliteitscheck gemeten met een aantal andere indicatoren: bloeddruk, hartslag, BMI, taille-heup ratio, zuurstofgehalte in het bloed en skeletspiermassapercentage. Aanvullend stel ik een aantal vragen waarmee een goed beeld wordt verkregen van jouw gezondheid.

Door veroudering wordt het metabolisme op natuurlijke wijze trager. Door de hoeveelheid voor jou benodigde calorieën te kennen en door een gezond voedingspatroon te volgen, kan je onderbouwd zorgen voor het instandhouden van een gezond gewicht. Het meten van jouw basaal metabolisme (BMR) draagt hier aan bij. BMR is de stofwisseling die nodig is om de minimale hoeveelheid energie te leveren die noodzakelijk is om de primaire levensprocessen uit te kunnen voeren. Onder deze processen vallen onder andere het in- en uitademen, de hartslag, het reguleren van de lichaamstemperatuur en de groei van je haar, botten en huid. Door vervolgens te bepalen hoeveel energie je verbruikt tijdens jouw dagelijkse activiteiten, heb je inzicht in hoeveel energie je in totaal verbruikt en dus moet aanvullen uit je voeding.

De vitaliteitscheck geeft dus een actuele weergave van jouw gezondheid en inzicht in de mogelijkheden voor verbetering.

Deze check kun je inclusief een toelichting (totale duur is 30 minuten) bij Grapefood laten uitvoeren.

Voor de meting van deze waarden wordt gerbuik gemaakt van bio-elektrische impedantie (BIA) analysetechnologie om jouw lichaamssamenstelling te beoordelen.

Bio-elektrische impedantie analyse (BIA) is een eenvoudige, snelle manier om geschatte lichaamsvet berekenen. Er wordt een zeer kleine elektrische stroom die door het lichaam van de proefpersoon. Hier voel je niets van en is volkomen onschadelijk.

Het enige dat je hoeft te doen is met blote voeten op een weegschaal te gaan staan.


Voor tarieven klik hier.