Vitaliteitscheck

watermunt feta salade

Wat is het?

Een vitaliteitscheck bestaat uit:

Wat is bio-elektrische impedantie analyse (BIA) ?

Voor de meting van deze waarden wordt onder andere gebruik gemaakt van bio-elektrische impedantie (BIA) analysetechnologie om jouw lichaamssamenstelling te beoordelen. Bio-elektrische impedantie analyse (BIA) is een eenvoudige, snelle manier om geschatte lichaamsvet berekenen. Ook de skeletspiermassa wordt op deze wijze bepaald. Er wordt een zeer kleine elektrische stroom die door het lichaam van de proefpersoon. Hier voel je niets van en is volkomen onschadelijk.  Het enige dat je hoeft te doen is met blote voeten op een weegschaal te gaan staan.


Door veroudering wordt het metabolisme op natuurlijke wijze trager. Door de hoeveelheid voor jou benodigde calorieën te kennen en door een gezond voedingspatroon te volgen, kan je zorgen voor het instandhouden van een gezond gewicht. Het meten van jouw basaal metabolisme (BMR) draagt hier aan bij.


BMR is de stofwisseling die nodig is om de minimale hoeveelheid energie te leveren die noodzakelijk is om de primaire levensprocessen uit te kunnen voeren. Onder deze processen vallen onder andere het in- en uitademen, de hartslag, het reguleren van de lichaamstemperatuur en de groei van je haar, botten en huid. Door vervolgens te bepalen hoeveel energie je verbruikt tijdens jouw dagelijkse activiteiten, heb je inzicht in hoeveel energie je in totaal verbruikt en dus moet aanvullen uit je voeding.

Wat levert het op?

Het controleren van jouw lichaamssamenstelling kan er, samen met bloeddruk en hartslag, voor zorgen dat je een beter inzicht krijgt in de gezondheid van uw hart en vaten. Zelfs wanneer met een gewicht en BMI die binnen de normale waarden vallen, is het mogelijk eenzelfde gezondheidsrisico te lopen. Dit risico kan onder andere in kaart worden gebracht met het meten van jouw taille-omvang, lichaamsvetpercentage en visceraalvetniveau.

 

Aanvullend stel ik een aantal vragen waarmee een goed beeld wordt verkregen van jouw gezondheid. De vitaliteitscheck geeft dus een actuele weergave van jouw gezondheid en inzicht in de mogelijkheden voor verbetering.
 

 

Deze check kun je inclusief een toelichting (totale duur is 30 minuten) bij Grapefood laten uitvoeren.

 

 

Kosten

De vitaliteitscheck kost €65,- (incl. rapport met uitslagen)