Wat kan je verwachten?

We beginnen met het in kaart brengen van jouw wensen en eventuele klachten. Hiervoor kan ik gebruik maken van een vragenlijst en een voedingsdagboek. Deze informatie geeft veel inzicht en richting. Daarnaast kan Grapefood testen. Op deze pagina lees je hier meer over. Het is net wat bij jou past en welke methode of combinatie van methodes we inzetten.

BodyScan

Wil jij ook zo graag weten of je lichaam in balans is? Hoe gezond je bent? Welke vitamines en mineralen je tekort komt? Welke organen niet optimaal functioneren? Waar je misschien allergisch voor bent? waarom je minder energie hebt dan je zou willen?

Een BodyScan van Grapefood biedt de mogelijkheid om in een vroeg stadium verstoringen in het functioneren van cellen en organen inzichtelijk te maken. Met de scan worden 36 parameters in beeld gebracht en krijg je inzicht hoe het met jouw gezondheid gesteld is en waar het eventueel misgaat.

De meting is snel, veilig en pijnloos. Daarna krijg je een uitgebreide analyse van jouw BodyScan.Ook ontvang je advies hoe je direct kunt starten met het verbeteren van je gezondheid. De meting kan bij een intake gesprek gedaan worden, maar kan ook los daarvan worden uitgevoerd. De scan is voor iedereen nuttig, ook als je gezond bent, zodat je ervoor kan zorgen dat je gezond en fit blijft.

Waar wordt naar gekeken?

 
 • energie en herstelvermogen
 • afvalstoffen, toxiciteit, straling
 • mate van verzuring
 • ontstekingen
 • allergieën en huidproblemen
 • stress in het lichaam
 • functioneren van organen
 • hormoonhuishouding
 • spijsvertering
 • meridianen
 • mineralen, vitamines en spoorelementen

In slechts 6 minuten brengen we het functioneren van het lichaam vanuit verschillende perspectieven van de energetische gezondheid in beeld. De analyse verzamelt informatie via de handgrip-sensor welke je gedurende een aantal minuten vasthoudt. Via deze sensor meten we het magnetische veld van jouw cellen.

 
De BodyScan is niet geschikt als
 • je te maken hebt met een handicap of onder langdurige zware medicatie leeft
 • je een pacemaker of een ander electronisch apparaat in het lichaam draagt
 • je zwanger bent
 • je jonger dan 18 jaar bent

Disclaimer:

Dit product is niet bedoeld om een ziekte te diagnosticeren of te behandelen, te genezen of te voorkomen. Heb je een medisch probleem, raadpleeg dan de arts.  De uitkomsten gelden alleen als referentie en niet als diagnostische conclusie. Alle uitspraken met betrekking tot resultaten, eigenschappen en effecten zijn gebaseerd op empirische resultaten.

Testen en herstellen vetzuurbalans

Vetten werden langere tijd gezien als ongezond en als een voedingsstof die zoveel mogelijk vermeden moest worden. Gelukkig is mede door vele wetenschappelijke onderzoeken (en ervaringen!) meer dan duidelijk dat een goede vetzuurbalans in je lijf belangrijk is. Gezonde vetten zijn een onmisbaar onderdeel van een gezond voedingspatroon.

Omega 3 : omega 6

De vetzuurbalans is de verhouding van de aanwezigheid van omega 3 ten opzichte van omega 6 in jouw lichaam. Omega 3 en omega 6 zijn beide onverzadigde ofwel vloeibare vetten. Het is voor een goede gezondheid van belang dat deze in een juiste verhouding aanwezig zijn.

Met onze Westerse leefwijze en voedingspatroon heeft iedereen veel meer omega 6 dan omega 3. Deze disbalans heeft zeer veel ongunstige gevolgen voor de gezondheid. Het effect hiervan kan zich overal in het lichaam voordoen omdat onze celwanden zijn opgebouwd uit vetten. Deze celwanden zijn van belang voor de opname van voedingstoffen in de cellen zodat zij hun werk kunnen doen en het afvoeren van afvalstoffen uit de cellen; afvalstoffen die ontstaan bij de processen die in de cel worden uitgevoerd. Gezonde celwanden kunnen alleen gevormd worden bij een juiste vetzuurbalans.

Testen

De gezondheid van je cellen (en dus je algehele gezondheid!) valt of staat bij de juiste verhouding tussen omega 3 en omega 6 vetzuren. Maar hoe kom je er nou achter of de vetzuren in jouw lijf in balans zijn?

Grapefood biedt een test aan waarbij met een eenvoudige vingerprik jouw vetzuurverhouding in een laboratorium vast wordt gesteld.

Herstel

Het herstellen van de vetzuurbalans is voor iedereen haalbaar en zinvol. Lichaamscellen  vernieuwen zich continu. Nieuwe cellen zullen dus met de juiste inname van vetzuren gezonder worden en dat ga je merken aan het verminderen van jouw klachten. Of het nu gaat om verbeteren van concentratie, betere en mooiere huid of het krijgen van meer energie. Omdat er meer dan 200 verschillende soorten cellen in een menselijk lichaam aanwezig zijn, is het belang van gezonde cellen enorm groot.

Aanpak

Allereerst is het van belang de consumptie van omega 6 te verminderen. Aanpassingen in het voedingspatroon zijn nodig en weten waar omega 6 in zit is belangrijk. Omega 6 zit in plantaardige olie zoals zonnebloemolie. In bewerkte voeding zitten naast veel toegevoegde suikers ook veel omega 6 olie. Onbewerkte en pure voeding waarbij geen plantaardige olie wordt gebruikt, is een belangrijke stap. Lees eens de etiketten van de voedingsmiddelen die je tot je neemt.
 
Daarnaast is het van belang de inname van omega 3 te verhogen. Dit is met name te vinden in noten, zoals walnoten en in vette, wilde vis (met het MSC-keurmerk). Om voldoende omega 3 binnen te krijgen is zo’n 3 tot 4 keer per week vette vis eten nodig. Helaas is zo’n dieet niet goed voor de visstand en bevat dit dieet een grote hoeveelheid zware metalen. Een goede visolie of algenolie met hoge dosis DHA en EPA is een beter advies. Uiteraard kan Grapefood je hier goed in adviseren.

Tarieven

Grapefood biedt verschillende mogelijkheden, ook voor zakelijke klanten! Hieronder zie je wat standaard tarieven en producten. Mocht je andere wensen hebben, neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wil je een afspraak maken en langskomen in mijn praktijk in Gouda? Dan gelden onderstaande tarieven:
 
Telefonische kennismaking: gratis

1e consult 80 minuten € 100,-
1e consult incl. BodyScan 90 minuten € 125,-
Vervolgconsult per 30 minuten  € 40,-

Vervolgconsult incl. Bodyscan 60 minuten € 85,-

 

Voor alleen het testen van de vetzuurbalans zijn er verschillende mogelijkheden waardoor prijzen verschillen. Neem gerust contact op om je te laten informeren.

 

Mijn voeding- en leefstijladviezen worden niet vergoed door zorgverzekeraars.

Kosten voor eventuele supplementen zijn hier niet bij inbegrepen.

Advies op jouw locatie?

Heb je een eigen praktijk als bijvoorbeeld schoonheidsspecialist of fysiotherapeut? Ben je sportschooleigenaar? Wil je als werkgever investeren in de gezondheid van medewerkers?


Ik kom graag op locatie voor jouw klanten of medewerkers. Een standaard consult is in dat geval altijd een uur en een meting met de BodyScan is inbegrepen. Voor een advies op locatie reken ik een uurtarief € 85,-.


Ook voor particulieren die niet mobiel zijn of om een andere reden niet naar de praktijk kunnen komen, kan ik in overleg langskomen. Ook dan geldt het uurtarief van € 85,-.


Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met me op.

Workshop organiseren?

Ik geef workshops op het gebied van gezonde voeding en vitaliteit. Een workshop of lezing kan uitstekend werken als onderdeel van bijvoorbeeld een vitaliteitsprogramma of om wat extra’s te bieden aan jouw klanten.


In een workshop of lezing over gezonde voeding en leefstijl en het gebruik van supplementen, komen onderwerpen aan bod zoals:

Wat is gezonde voeding? Iedereen weet dat fruit en groenten gezond zijn, maar waarom is dat eigenlijk zo? Zijn gluten nou wel of niet gezond? Wat is gezond bewegen? Moet ik drie keer in de week naar de sportschool? Welke rol speelt stress? Moet ik supplementen gebruiken? Waar moet ik op letten bij het kiezen van supplementen?


Wil jij jouw klanten of medewerkers ook deze basisinformatie geven zodat ze gezond en vitaal kunnen blijven of worden? Neem contact op voor de mogelijkheden.