Wat kan je verwachten?

We beginnen met het in kaart brengen van jouw wensen en eventuele klachten. Hiervoor kan ik gebruik maken van een vragenlijst en een voedingsdagboek. Deze informatie geeft veel inzicht en richting. Daarnaast kan Grapefood testen. Op deze pagina lees je hier meer over. Het is net wat bij jou past en welke methode of combinatie van methodes we inzetten.

Vitaliteitscheck

Het controleren van jouw lichaamssamenstelling kan er, samen met bloeddruk en hartslag, voor zorgen dat je een beter inzicht krijgt in de gezondheid van uw hart en vaten. Zelfs wanneer met een gewicht en BMI die binnen de normale waarden vallen, is het mogelijk eenzelfde gezondheidsrisico te lopen. Dit risico kan in kaart worden gebracht met het meten van jouw lichaamsvetpercentage en visceraalvetniveau. Wanneer deze te hoog zijn is er sprake van een risico. Dit risico is heel goed te verlagen met het aanpassen van leefstijl en voeding.

Deze indicatoren worden bij de vitaliteitscheck gemeten met een aantal andere indicatoren: bloeddruk, hartslag, BMI, taille-heup ratio, zuurstofgehalte in het bloed en skeletspiermassapercentage. Aanvullend stel ik een aantal vragen waarmee een goed beeld wordt verkregen van jouw gezondheid.

 

Door veroudering wordt het metabolisme op natuurlijke wijze trager. Door de hoeveelheid voor jou benodigde calorieën te kennen en door een gezond voedingspatroon te volgen, kan je onderbouwd zorgen voor het instandhouden van een gezond gewicht. Het meten van jouw basaal metabolisme (BMR) draagt hier aan bij. BMR is de stofwisseling die nodig is om de minimale hoeveelheid energie te leveren die noodzakelijk is om de primaire levensprocessen uit te kunnen voeren. Onder deze processen vallen onder andere het in- en uitademen, de hartslag, het reguleren van de lichaamstemperatuur en de groei van je haar, botten en huid. Door vervolgens te bepalen hoeveel energie je verbruikt tijdens jouw dagelijkse activiteiten, heb je inzicht in hoeveel energie je in totaal verbruikt en dus moet aanvullen uit je voeding.

 

De vitaliteitscheck geeft dus een actuele weergave van jouw gezondheid en inzicht in de mogelijkheden voor verbetering.

Deze check kun je inclusief een toelichting (totale duur is 30 minuten) bij Grapefood laten uitvoeren.

Voor de meting van deze waarden wordt gerbuik gemaakt van bio-elektrische impedantie (BIA) analysetechnologie om jouw lichaamssamenstelling te beoordelen.


Bio-elektrische impedantie analyse (BIA) is een eenvoudige, snelle manier om geschatte lichaamsvet berekenen. Er wordt een zeer kleine elektrische stroom die door het lichaam van de proefpersoon. Hier voel je niets van en is volkomen onschadelijk.

 

Het enige dat je hoeft te doen is met blote voeten op een weegschaal te gaan staan.

BodyScan

Wil jij ook zo graag weten of je lichaam in balans is? Hoe gezond je bent? Welke vitamines en mineralen je tekort komt? Welke organen niet optimaal functioneren? Waar je misschien allergisch voor bent? waarom je minder energie hebt dan je zou willen?

Een BodyScan van Grapefood biedt de mogelijkheid om in een vroeg stadium verstoringen in het functioneren van cellen en organen inzichtelijk te maken. Met de scan worden 36 parameters in beeld gebracht en krijg je inzicht hoe het met jouw gezondheid gesteld is en waar het eventueel misgaat.

De meting is snel, veilig en pijnloos. Daarna krijg je een uitgebreide analyse van jouw BodyScan.Ook ontvang je advies hoe je direct kunt starten met het verbeteren van je gezondheid. De meting kan bij een intake gesprek gedaan worden, maar kan ook los daarvan worden uitgevoerd. De scan is voor iedereen nuttig, ook als je gezond bent, zodat je ervoor kan zorgen dat je gezond en fit blijft.

In slechts 6 minuten brengen we het functioneren van het lichaam vanuit verschillende perspectieven van de energetische gezondheid in beeld. De analyse verzamelt informatie via de handgrip-sensor welke je gedurende een aantal minuten vasthoudt. Via deze sensor meten we het magnetische veld van jouw cellen.

 
De BodyScan is niet geschikt als
  • je te maken hebt met een handicap of onder langdurige zware medicatie leeft
  • je een pacemaker of een ander electronisch apparaat in het lichaam draagt
  • je zwanger bent
  • je jonger dan 18 jaar bent

Disclaimer:

Dit product is niet bedoeld om een ziekte te diagnosticeren of te behandelen, te genezen of te voorkomen. Heb je een medisch probleem, raadpleeg dan de arts.  De uitkomsten gelden alleen als referentie en niet als diagnostische conclusie. Alle uitspraken met betrekking tot resultaten, eigenschappen en effecten zijn gebaseerd op empirische resultaten.

Bepaling bloedwaarden

Door middel van vingerprikje kunnen bepaalde waarden in het bloed worden gemeten. Standaard is het mogelijk een vetzuuranalyse te laten afnemen en de vitamine D3 en K2 status te laten bepalen. Deze testen zijn voorradig en direct af te nemen. De bepaling gebeurt in gecertificeerde laboratoria. Ook andere metingen zijn mogelijk. Deze testen worden in overleg besteld en zijn afhankelijk van de wensen.

 

Tarieven

Grapefood biedt verschillende mogelijkheden, ook voor zakelijke klanten! Hieronder zie je wat standaard tarieven en producten. Mocht je andere wensen hebben, neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wil je een afspraak maken en langskomen in mijn praktijk in Gouda? Dan gelden onderstaande tarieven:
 
Telefonische kennismaking: gratis

Intake en advies incl. Bodyscan, 60 minuten € 85,-

Vervolgconsult per 30 minuten  € 40,-

Vitaliteitscheck, 30 minuten €45,-

 

 

Mijn voeding- en leefstijladviezen worden niet vergoed door zorgverzekeraars.

Kosten voor eventuele supplementen zijn niet inbegrepen.

 

Advies op jouw locatie?

Heb je een eigen praktijk als bijvoorbeeld schoonheidsspecialist of fysiotherapeut? Ben je sportschooleigenaar? Wil je als werkgever investeren in de gezondheid van medewerkers?


Ik kom graag op locatie voor jouw klanten of medewerkers. Een standaard consult is in dat geval altijd een uur en een meting met de BodyScan is inbegrepen. Voor een advies op locatie reken ik een uurtarief € 85,-.


Ook voor particulieren die niet mobiel zijn of om een andere reden niet naar de praktijk kunnen komen, kan ik in overleg langskomen. Ook dan geldt het uurtarief van € 85,-.


Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met me op.

Workshop organiseren?

Ik geef workshops op het gebied van gezonde voeding en vitaliteit. Een workshop of lezing kan uitstekend werken als onderdeel van bijvoorbeeld een vitaliteitsprogramma of om wat extra’s te bieden aan jouw klanten.


In een workshop of lezing over gezonde voeding en leefstijl en het gebruik van supplementen, komen onderwerpen aan bod zoals:

Wat is gezonde voeding? Iedereen weet dat fruit en groenten gezond zijn, maar waarom is dat eigenlijk zo? Zijn gluten nou wel of niet gezond? Wat is gezond bewegen? Moet ik drie keer in de week naar de sportschool? Welke rol speelt stress? Moet ik supplementen gebruiken? Waar moet ik op letten bij het kiezen van supplementen?


Wil jij jouw klanten of medewerkers ook deze basisinformatie geven zodat ze gezond en vitaal kunnen blijven of worden? Neem contact op voor de mogelijkheden.